Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína – Bc. Aneta Ehrenbergerová
Bc. Aneta Ehrenbergerová
Diplomová práce
Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína
Effect of vinification with grape stems on antioxidant and sensoric characteristics
Anotace:
Tématem této diplomové práce bylo využití třapin v průběhu vinifikace u odrůdy Veltlínské zelené a vyhodnocení jejich vlivu na obsah antioxidačních komponent a na senzoriku výsledného vína. Pozorování bylo provedeno na experimentu, který zahrnoval pět vzorků, přičemž v každém vzorku byl zastoupen jiný podíl třapiny.Literární část byla zaměřena na anatomii a morfologii hroznu a bobulí; dále na ampelografický …víceAbstract:
The topic of this thesis was usage of grape stems during vinification of the Veltlínské zelené variety and evaluation of their influence both on the volume of antioxidant components and the sensory effect of the wine. The experiment involved five samples and each of these samples contained a different amount of stems.The literary part of this thesis was focused on the anatomy and morphology of grapes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Studium antioxidačních komponent u rosé vína odrůdy Laurot
Aneta Ehrenbergerová -
Studium antioxidačních komponent u extraktů z hroznových semen
Lucie Popluhárová -
Studium antioxidačních komponent u vybraných růžových vín
Jana Valentová -
Studie obsahu antioxidačních komponent u dealkoholizovaných vín
Miroslav Hrnčirík -
Vliv zátky na obsah antioxidačních komponent u vína
Olga Mrázová -
Studium antioxidačních komponent v plodech Lycium barbarum
Martin Zvonek -
Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí
Lenka Halmová -
Potential applications of cardiomyocytes differentiated from human embryonic stem cells and induced pluripotent stem cells in the diseases of the human heart
Martin Pešl