Bc. Aneta Ehrenbergerová

Diplomová práce

Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína

Effect of vinification with grape stems on antioxidant and sensoric characteristics
Anotace:
Tématem této diplomové práce bylo využití třapin v průběhu vinifikace u odrůdy Veltlínské zelené a vyhodnocení jejich vlivu na obsah antioxidačních komponent a na senzoriku výsledného vína. Pozorování bylo provedeno na experimentu, který zahrnoval pět vzorků, přičemž v každém vzorku byl zastoupen jiný podíl třapiny.Literární část byla zaměřena na anatomii a morfologii hroznu a bobulí; dále na ampelografický …více
Abstract:
The topic of this thesis was usage of grape stems during vinification of the Veltlínské zelené variety and evaluation of their influence both on the volume of antioxidant components and the sensory effect of the wine. The experiment involved five samples and each of these samples contained a different amount of stems.The literary part of this thesis was focused on the anatomy and morphology of grapes …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta