Regionální značení potravin ve vybraných regionech ČR a SR – Bc. Jana Vrbová
Bc. Jana Vrbová
Diplomová práce
Regionální značení potravin ve vybraných regionech ČR a SR
Regional food labeling in selected regions in Czech Republic and Slovak Republic
Anotace:
SouhrnDiplomová práce se zabývá regionálními značkami a trhem potravin s důrazem na regionální potraviny a jejich úlohu na spotřebitelském trhu. V konkrétním prostředí popisuje úlohu regionálních organizací, certifikaci původu a značení regionálních tradičních potravin a vymezení kvality. Následně byly vysvětleny pojmy: značka, hodnota značky, regionální značka, kvalita potravin a význam značky pro …víceAnotace:
oporučení, by bylo vhodné zaměřit se na zpřehlednění a zredukování značek a jejich lepší propagaci.Abstract:
SummaryThe thesis is concerned with regional brands, market of foods with emphasis on regional products and their function in consumer market. It describes the role of the regional organization, the certification of origin and marking of regional traditional food and the definition of quality in two particular areas of Czech republic and Slovakia. It also explains the primary terms and their concepts …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Václav Hejnák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VRBOVÁ, Jana. \textit{Regionální značení potravin ve vybraných regionech ČR a SR}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/fd04v9/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Rozvoj venkova a zemědělství / Rozvoj venkovského prostoru
Práce na příbuzné téma
-
Regionální potraviny v Libereckém kraji
Klára Čížková -
Značka Regionální potravina a její význam pro regionální rozvoj
Aneta Szulló -
Regionální potraviny a jejich vliv na regionální rozvoj
Denisa Vejrychová -
Regionální potraviny a jejich podíl na prodeji ve městě Plzeň
Michaela HÁVOVÁ -
Regionální potraviny a jejich podíl na prodeji v regionu Šumava
Ludmila DIVIŠOVÁ -
Regionální potraviny a jejich úloha na trhu potravin
Jana Lukešová -
Regionální gastronomie a regionální produkty a jejich využití v cestovním ruchu
Michal Brandl -
Regionální jídla a reigonální potraviny v restauračních zařízeních Havlíčkova Brodu
Yveta Karlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva