\kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky – Bc. Nikola Bezdíčková
Bc. Nikola Bezdíčková
Master's thesis
\kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky
\kur{Plectranthus amboinicus} and its antimicrobial effects
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o antimikrobiálních účincích byliny Plectranthus amboinicus. Hlavní kapitoly jsou věnovány taxonomii, morfologii, chemickému složení, účinkům a využití rodu Plectranthus a převážně druhu Plectranthus amboinicus, u kterého jsou popsány těkavé a netěkavé chemické složky a zároveň také antibakteriální a antimykotické účinky extraktů a esenciálního oleje. V experimentální …moreAbstract:
This diploma thesis discusses the antimicrobial effects of Plectranthus amboinicus. The main chapters are devoted to taxonomy, morphology, chemical composition, effects and use of genus Plectranthus and mainly Plectranthus amboinicus, in which volatile and non-volatile chemical components are described and also antibacterial and antifungal effects of extracts and essential oil. In the experimental …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BEZDÍČKOVÁ, Nikola. \textit{$\backslash$kur$\{$Plectranthus amboinicus$\}$ a jeho antimikrobiální účinky}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/fe8foi/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bezdíčková, Nikola. \kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs