\kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky – Bc. Nikola Bezdíčková
Bc. Nikola Bezdíčková
Master's thesis
\kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky
\kur{Plectranthus amboinicus} and its antimicrobial effects
Anotácia:
Tato diplomová práce pojednává o antimikrobiálních účincích byliny Plectranthus amboinicus. Hlavní kapitoly jsou věnovány taxonomii, morfologii, chemickému složení, účinkům a využití rodu Plectranthus a převážně druhu Plectranthus amboinicus, u kterého jsou popsány těkavé a netěkavé chemické složky a zároveň také antibakteriální a antimykotické účinky extraktů a esenciálního oleje. V experimentální …viacAbstract:
This diploma thesis discusses the antimicrobial effects of Plectranthus amboinicus. The main chapters are devoted to taxonomy, morphology, chemical composition, effects and use of genus Plectranthus and mainly Plectranthus amboinicus, in which volatile and non-volatile chemical components are described and also antibacterial and antifungal effects of extracts and essential oil. In the experimental …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bezdíčková, Nikola. \kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs