Bc. Nikola Bezdíčková

Master's thesis

\kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky

\kur{Plectranthus amboinicus} and its antimicrobial effects
Anotácia:
Tato diplomová práce pojednává o antimikrobiálních účincích byliny Plectranthus amboinicus. Hlavní kapitoly jsou věnovány taxonomii, morfologii, chemickému složení, účinkům a využití rodu Plectranthus a převážně druhu Plectranthus amboinicus, u kterého jsou popsány těkavé a netěkavé chemické složky a zároveň také antibakteriální a antimykotické účinky extraktů a esenciálního oleje. V experimentální …viac
Abstract:
This diploma thesis discusses the antimicrobial effects of Plectranthus amboinicus. The main chapters are devoted to taxonomy, morphology, chemical composition, effects and use of genus Plectranthus and mainly Plectranthus amboinicus, in which volatile and non-volatile chemical components are described and also antibacterial and antifungal effects of extracts and essential oil. In the experimental …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bezdíčková, Nikola. \kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Práce na příbuzné téma