Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví – Šárka KUNCOVÁ
Šárka KUNCOVÁ
Bachelor's thesis
Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví
Phenolic Compounds Produced During the Maturation of Wine and their Influence on Healt of People
Abstract:
Tato práce je zaměřená na vznik a význam polyfenolických látek ve víně. Úvodní část popisuje jejich rozdělení na podskupiny a vyjmenovává důležité zástupce. Další část se zabývá jejich chemickými přeměnami během technologického procesu výroby vína. Závěrečná kapitola pak shrnuje dosavadní poznatky a vědomosti o zdraví prospěšném vlivu polyfenolických látek na lidské tělo a jeho orgánové soustavy s …moreAbstract:
This work is focused on the origin and importance of polyphenolic compounds contained in wine. The opening part of this work describes their dividing into subgroups and lists important representatives. The following part deals with their chemical transformation in technological process of making wine. The final part summarizes present results and knowledge about the positive influence of polyphenical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Stávek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUNCOVÁ, Šárka. \textit{Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví} Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/few2wq/. [cit. 2024-03-28].
The right form of listing the thesis as a source quoted
KUNCOVÁ, Šárka. Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Antioxidanty v bylinných čajích
Pavla Fadrhoncová -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK -
Polyfenolické látky v pivu, jejich vlastnosti a možnosti jejich stanovení
Jana DLAPOVÁ -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Tadeáš Teplý -
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
Anna Harcová -
Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín
Libuše Vrbová -
Studená před-fermentační macerace ve výrobě červených vín
Jiří Blasch