Nikola MARKOVÁ

Bachelor's thesis

Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín

Determination Anthocyanin Pigments in Different Varieties of Red Wines
Anotácia:
Předložená bakalářská práce se zabývá stanovením anthokaninových barviv v červeném víně metodami spektrální analýzy. U vybraných odrůdových vín Dornfelder, Rulandské modré, Modrý Portugal, Zweigeltrebe a Směs vín byla stanovena hustota vína pyknometricky, dále bylo stanoveno množství anthokyaninových barviv, barevné intenzity a odstín analyzovaných vzorků červených vín. Stanovením trichromatických …viac
Abstract:
The submitted bachelor thesis deals with setting anthocyanins pigments in red wine spectral analysis. For selected varietal wines Dornfelder, Pinot Noir, Blue Portugal, Zweigeltrebe and wine mixture density was determined guilt pycnometrically, also were determined anthocyanins pigments, color intensity and color shade of the analyzed samples of red wines. By setting trichromatic characteristics identified …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zverejniť od: 2. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MARKOVÁ, Nikola. Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies

Práce na příbuzné téma