Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa – Jan Zouhar
Jan Zouhar
Bachelor's thesis
Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa
Importance and analysis of gluten in food, gluten-free nutrition
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na lepek, jeho význam v potravinářství a následně i jeho eliminaci z potravin - bezlepkovou výživu. Práce popisuje jednotlivé složky lepku a následně jejich analýzu. Dále se zabývá diagnostikou zdravotních obtíží souvisejících s lepkem a možnostmi léčby pacientů trpící některou z uvedených obtíží. V závěrečné časti jsou popsány hlavní benefity bezlepkové výživy a případně …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on gluten, its importance in the food industry, and its subsequent elimination from the food - gluten-free nutrition. The thesis describes individual components of gluten and then their analysis. Furthermore, the thesis deals with the diagnosis of gluten-related health problems and treatment options for patients suffering from any of these problems. In the final part, the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 7. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zouhar, Jan. Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Celiakie – život bez lepku
Vanesa Dávidová -
Nabídka stravovacích zařízení pro zákazníky s intolerancí lepku v oblasti Domažlice.
Lucie Mlezivová -
Stanovení obsahu lepku ve vybraných potravinách
Michaela Dunklerová -
Účinky lepku na střevní mikrobiom
Petr Šmíd -
Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky
Daniela ŠUPÍKOVÁ -
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská -
Strava bez lepku v rámci ošetřovatelské intervence
Zuzana HÁJKOVÁ -
Nutriční hodnocení ovesného zakysaného výrobku bez lepku
Nela KOPEČNÁ