Bc. Kateřina Ondračková

Diplomová práce

Umění vs. molekulární kuchyně

Art vs. Molecular Gastronomy
Anotace:
Diplomová práce Umění vs. molekulární kuchyně pojednává o problematice zařazení jídla mezi plnohodnotné prostředky uměleckého vyjádření. Následující práce bude založena především na zkoumání vizuální stránky pokrmu a estetickému zhodnocení chuti se bude věnovat pouze okrajově. Problematika toho, zda molekulární kuchyni za umění prohlásit lze či nikoli, bude zkoumána na základě definicí pojmu umění …více
Abstract:
Art vs Molecular Cuisine thesis is dealing with subsumption food as the full-fledged statement medium of art. Following work will mainly examinate food from the visual side. Marginally will be discussed aesthetical evaluation of appetite. Matter of whether molecular cuisine can be declared as an art or not will be examined as well. Extensively the definitions of art concept by Eddy M. Zemach, Monroe …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2016
  • Vedoucí: Mgr. Lenka Lee, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Hana Řehulková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta

Masarykova univerzita

Filozofická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Obecná teorie a dějiny umění a kultury / Estetika a kulturní studia

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.