Bc. Kateřina Ondračková
Master's thesis
Umění vs. molekulární kuchyně
Art vs. Molecular Gastronomy
Abstract:
Diplomová práce Umění vs. molekulární kuchyně pojednává o problematice zařazení jídla mezi plnohodnotné prostředky uměleckého vyjádření. Následující práce bude založena především na zkoumání vizuální stránky pokrmu a estetickému zhodnocení chuti se bude věnovat pouze okrajově. Problematika toho, zda molekulární kuchyni za umění prohlásit lze či nikoli, bude zkoumána na základě definicí pojmu umění …moreAbstract:
Art vs Molecular Cuisine thesis is dealing with subsumption food as the full-fledged statement medium of art. Following work will mainly examinate food from the visual side. Marginally will be discussed aesthetical evaluation of appetite. Matter of whether molecular cuisine can be declared as an art or not will be examined as well. Extensively the definitions of art concept by Eddy M. Zemach, Monroe …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/s20u6/
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2016
- Supervisor: Mgr. Lenka Lee, Ph.D.
- Reader: Mgr. Hana Řehulková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsMaster programme / field:
General Theory and History of Arts and Culture / Aesthetics and Culture Studies
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.