Umění vs. molekulární kuchyně – Bc. Kateřina Ondračková
Bc. Kateřina Ondračková
Master's thesis
Umění vs. molekulární kuchyně
Art vs. Molecular Gastronomy
Anotácia:
Diplomová práce Umění vs. molekulární kuchyně pojednává o problematice zařazení jídla mezi plnohodnotné prostředky uměleckého vyjádření. Následující práce bude založena především na zkoumání vizuální stránky pokrmu a estetickému zhodnocení chuti se bude věnovat pouze okrajově. Problematika toho, zda molekulární kuchyni za umění prohlásit lze či nikoli, bude zkoumána na základě definicí pojmu umění …viacAbstract:
Art vs Molecular Cuisine thesis is dealing with subsumption food as the full-fledged statement medium of art. Following work will mainly examinate food from the visual side. Marginally will be discussed aesthetical evaluation of appetite. Matter of whether molecular cuisine can be declared as an art or not will be examined as well. Extensively the definitions of art concept by Eddy M. Zemach, Monroe …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/s20u6/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2016
- Vedúci: Mgr. Lenka Lee, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Hana Řehulková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsMaster programme / odbor:
General Theory and History of Arts and Culture / Aesthetics and Culture Studies
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.