Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva – Bc. Lucie Lavičková
Bc. Lucie Lavičková
Master's thesis
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Nutritional value of migratory locust as a novel food and feed
Anotácia:
Tato diplomová práce se v první části literární rešerše zabývala jedlým hmyzem jako takovým a jeho nutriční hodnotou. Ve druhé části literární rešerše se práce zabývala sarančí stěhovavou (Locusta migratoria L.). Práce byla zaměřena na legislativní přijetí Locusta migratoria jako nové potraviny a krmiva, přirozený výskyt, stravu, chov, sklizeň, kulinární úpravu a zejména na nutriční složení Locusta …viacAbstract:
The first part of this thesis literature review dealt with edible insects and their nutritional value. In the second part of the literature research, the thesis dealt with the migratory locust (Locusta migratoria L.). The thesis focused on the legislative acceptance of Locusta migratoria as a novel food and feed, its natural occurrence, diet, rearing, harvesting, culinary preparation and especially …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 5. 2023
- Vedúci: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Jana Pulkrabová, BBA, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LAVIČKOVÁ, Lucie. \textit{Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a~krmiva}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/fgs7gt/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Hmyz jako potravina budoucnosti?
Lucie Martínková -
Hmyz jako potravina budoucnosti
Marcela PLHÁKOVÁ -
Hmyz jako potravina budoucnosti
Marcela PLHÁKOVÁ -
Redefining Food Storage for the Future: A Multifaceted Approach to Zembag's Business Model Innovation and Scalability
Tomáš Kočiš -
Spirulina - funkční potravina
Veronika Zakharova -
The role of trainees during the Czech Presidency of the Council of the EU and the involvement of the staff of the Permanent Representation of the Czech Republic to the EU in public administration after the Presidency.
Daniel Houdek -
The Future of the EU-Azerbaijan Cooperation within the Framework of the Eastern Partnership Policy: Possible Scenarios
Punhan Shukurov
Názov
Vložil
Vložené
Práva