Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky – Daniela ŠUPÍKOVÁ
Daniela ŠUPÍKOVÁ
Bakalářská práce
Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky
Analysis of gluten proteins by the SDS-PAGE method in selected samples of flour
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o obecné charakteristice mouk a v nich obsažených proteinů. Zaměřuje se na zásobní proteiny, které zároveň představují proteiny tvořící lepek. Pro analýzu těchto proteinů byla použita metoda separace pomocí elektroforézy v polyakrylamidovém gelu za přítomnosti SDS. Z analýzy vyplývá rozdílné zastoupení frakcí proteinů lepku mezi vybranými vzorky. Z výsledků vyplývá, že hrubost …víceAbstract:
The bachelor's thesis discusses the general characteristics of flours and the proteins contained in them. It focuses on storage proteins, which are also gluten-forming proteins. For the analysis of these proteins, the method of separation using polyacrylamide gel electrophoresis in the presence of SDS was used. The analysis shows a different representation of gluten protein fractions between the selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 8. 2024
- Vedoucí: Mgr. Michal Haluzík, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠUPÍKOVÁ, Daniela. Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie - Biologie (se zaměřením na vzdělávání)
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.