Daniela ŠUPÍKOVÁ

Bakalářská práce

Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky

Analysis of gluten proteins by the SDS-PAGE method in selected samples of flour
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o obecné charakteristice mouk a v nich obsažených proteinů. Zaměřuje se na zásobní proteiny, které zároveň představují proteiny tvořící lepek. Pro analýzu těchto proteinů byla použita metoda separace pomocí elektroforézy v polyakrylamidovém gelu za přítomnosti SDS. Z analýzy vyplývá rozdílné zastoupení frakcí proteinů lepku mezi vybranými vzorky. Z výsledků vyplývá, že hrubost …více
Abstract:
The bachelor's thesis discusses the general characteristics of flours and the proteins contained in them. It focuses on storage proteins, which are also gluten-forming proteins. For the analysis of these proteins, the method of separation using polyacrylamide gel electrophoresis in the presence of SDS was used. The analysis shows a different representation of gluten protein fractions between the selected …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 8. 2024
  • Vedoucí: Mgr. Michal Haluzík, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠUPÍKOVÁ, Daniela. Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie - Biologie (se zaměřením na vzdělávání)

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.