Bc. Petra Vališová
Master's thesis
Tepelná stabilita pektinů
Thermal stability of pectins
Abstract:
Diplomová práce na téma Tepelná stabilita pektinů se zabývá analýzou fyzikálních vlastností potravinářských hydrokoloidů se zaměřením na pektiny. V teoretické části je vysvětleno obecné použití hydrokoloidů v potravinářství s detailnějším popisem lineárních polysacharidů kyseliny galakturonové. Tato část diplomové práce rozděluje pektiny do skupin podle různých hledisek, popisuje mechanismus tvorby …moreAbstract:
Thesis on Thermal stability of pectins analyzes the physical properties of food hydrocolloids focusing on pectins.The theoretical part explains the general use of hydrocolloids in food with a detailed description of linear polysaccharide galacturonic acid. This part of the thesis pectins divides into groups according to various criteria, describes the mechanism of gel formation, explains the influence …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Teplotní a fázová stabilita skutteruditu Sr0,07Ba0,07Yb0,07Co4Sb12
Jakub Strádal -
Tepelná stabilita UV zářením tvrditelných systémů a možnost jejich formulace s perylenovými pigmenty
Pavlína Šeborová -
Thermal stability of Ti processed by SPD technology
Jakub Adámek -
Tepelná stabilita Ti zpracovaného SPD technologií
Martina Dybalová -
Termická stabilita nimesulidu
Lenka Bílková -
Vliv přídavku pektinů a vybraných monosacharidů na vybrané charakteristiky tavených sýrů
Barbora VOLDÁNOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights