Bc. Katarína Orlovská
Master's thesis
Vývary ako zdroje minerálnych látok
Broths as a source of minerals
Abstract:
This thesis deals with the issue of mineral content in stocks. The theoretical part provides basic information about stocks, further discusses their nutritional composition and possible health benefits or risks arising from their consumption. The last chapter provides an overview of mineral composition of stocks from the available literature and highlights factors that can influence the mineral content …moreAbstract:
Tato práce se zabývá problematikou nutričního složení vývarů z hlediska obsahu minerálních látek. Teoretická část poskytuje základní informace o vývarech, dál rozebírá jejich nutriční složení a možné zdravotní přínosy nebo rizika, vyplývající z jejich konzumace. Poslední kapitola poskytuje přehled obsahu minerálních látek ve vývarech z dostupné literatury a zdůrazňuje faktory, které ho mohou ovlivnit …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 6. 2021
Identifier:
https://is.muni.cz/th/j0fa8/
Thesis defence
- Date of defence: 3. 9. 2021
- Supervisor: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
- Reader: Mgr. Alexandra Košťálová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Nutrition therapist for child nutrition and Nutrition therapist for adult nutrition
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.