Bc. Marie Pěchová
Master's thesis
Zapomenutá entomofagie
Forgotten entomophagy
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá nutričním složením jedlého hmyzu. V této práci nehodnotíme pouze benefity, ale jsou zohledněny také možná rizika plynoucí z konzumace hmyzu. Druhů jedlého hmyzu existuje přes 2000, v naší práci jsme se zaměřili na 9 druhů, které se nejčastěji konzumují v podmínkách Evropské unie. Teoretická část této práce nabízí kompletní přehled o obsahu makronutrientů i mikronutrientů …moreAbstract:
This diploma thesis deals with nutritional composition of edible insects. In this thesis we do not evaluate only benefits, but also the possible risks of the consumption of insect. There are over 2000 species of edible insects, in our thesis we have focused on the 9 species most commonly consumed in the European Union. The theoretical part of this thesis offers a complete overview of the content of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2018
Identifier:
https://is.muni.cz/th/tkirc/
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2018
- Supervisor: doc. Ing. Marie Borkovcová, Ph.D.
- Reader: MVDr. Halina Matějová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Nutrition therapist for child nutrition and Nutrition therapist for adult nutrition
Theses on a related topic
-
Processing, chemical composition and uses of matcha tea - a review
Žaneta Tejmlová -
Analýza nutričního složení konopí setého a konopných výrobků
Dominika KACZOROVÁ -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Hmyz – (staro)nová potravina: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Vendula Smilková