Bc. Marie Pěchová
Master's thesis
Zapomenutá entomofagie
Forgotten entomophagy
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá nutričním složením jedlého hmyzu. V této práci nehodnotíme pouze benefity, ale jsou zohledněny také možná rizika plynoucí z konzumace hmyzu. Druhů jedlého hmyzu existuje přes 2000, v naší práci jsme se zaměřili na 9 druhů, které se nejčastěji konzumují v podmínkách Evropské unie. Teoretická část této práce nabízí kompletní přehled o obsahu makronutrientů i mikronutrientů …viacAbstract:
This diploma thesis deals with nutritional composition of edible insects. In this thesis we do not evaluate only benefits, but also the possible risks of the consumption of insect. There are over 2000 species of edible insects, in our thesis we have focused on the 9 species most commonly consumed in the European Union. The theoretical part of this thesis offers a complete overview of the content of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2018
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tkirc/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2018
- Vedúci: doc. Ing. Marie Borkovcová, Ph.D.
- Oponent: MVDr. Halina Matějová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / odbor:
Specializations in Health Science / Nutrition therapist for child nutrition and Nutrition therapist for adult nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Processing, chemical composition and uses of matcha tea - a review
Žaneta Tejmlová -
Analysis of poultry breeding in Africa
Saviour Siawela -
Analýza nutričního složení konopí setého a konopných výrobků
Dominika KACZOROVÁ -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Hmyz – (staro)nová potravina: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Vendula Smilková