Bc. Lenka Maršíková
Bachelor's thesis
Aditivní látky v potravinách - II
Additive compounds in foodstuffs - II
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány obecné informace, legislativa, definice přídatných látek a jejich použití. Práce je zaměřena na vybranou skupinu aditiv, jež tvoří emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky a látky zvýrazňující chuť a vůni. V závěru práce jsou popsány i látky, které se nepovažují za potravinářské přídatné látky.Abstract:
This work deals with the additives in food. There is their general information, legislation, definition of food additives and their utilisation described. This work is mainly focused on a selected group of additives including emulsifiers, stabilizers, thickeners, gelling agents, flavour and flavour enhancers. In the conclusion there are described also substances that are not considered as food additives …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2014
Thesis defence
- Date of defence: 27. 8. 2014
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Maršíková, Lenka. Aditivní látky v potravinách - II. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Pohled spotřebitele na aditivní látky v potravinách
Marie STUPKOVÁ -
Aditivní látky v cukrovinkách
Kateřina Vránová -
Pohled spotřebitele na aditivní látky v potravinách
Marie STUPKOVÁ -
Aditivní látky v potravinách
Barbora SÝKOROVÁ -
Aditivní látky - látky prodlužující údržnost potravin
Gabriela VOLKOVÁ -
Aditivní látky a jejich vliv na kvalitu siláží
Tereza ŠEJBOVÁ -
Aditivní látky v potravinách
Ilona HUMLOVÁ -
Zootechnické aditivní látky a jejich možné využití
Jaroslava PLEVKOVÁ