Adéla Havelková

Bachelor's thesis

Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů

Chicken talons as an untraditional raw-material for preparing gelatins and hydrolysates
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou želatiny/hydrolyzátů z kuřecích běháků jakožto vedlejšího produktu drůbežáren. V teoretické části jsou popsány odpady vznikající při zpracování drůbeže, využití bílkovinných odpadů potravinářského průmyslu při zpracování drůbeže a hydrolyzáty kolagenu. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpra-cování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických …more
Abstract:
This thesis deals with preparation of gelatin/hydrolysates from chicken talons which are poultry by-products. The theoretical part describes by-products arising from poultry pro-cessing, utilization of protein by-products of food industry and collagen hydrolysates. The practical part is focused on treatment of chicken talons; the effect of selected technological conditions on the extraction process …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2016
Accessible from:: 4. 5. 2016

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Havelková, Adéla. Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe