Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů – Adéla Havelková
Adéla Havelková
Bachelor's thesis
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Chicken talons as an untraditional raw-material for preparing gelatins and hydrolysates
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou želatiny/hydrolyzátů z kuřecích běháků jakožto vedlejšího produktu drůbežáren. V teoretické části jsou popsány odpady vznikající při zpracování drůbeže, využití bílkovinných odpadů potravinářského průmyslu při zpracování drůbeže a hydrolyzáty kolagenu. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpra-cování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických …moreAbstract:
This thesis deals with preparation of gelatin/hydrolysates from chicken talons which are poultry by-products. The theoretical part describes by-products arising from poultry pro-cessing, utilization of protein by-products of food industry and collagen hydrolysates. The practical part is focused on treatment of chicken talons; the effect of selected technological conditions on the extraction process …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2016
Accessible from:: 4. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HAVELKOVÁ, Adéla. \textit{Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/fi9qvs/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Havelková, Adéla. Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Příprava potravinářských želatin z kuřecího kolagenu
Adéla Havelková -
Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací
Aneta Prokopová -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Zpracování bílkovinného odpadu z výroby strojně odděleného masa.
Milan Dujka -
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren.
Petra Berčíková -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek