Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů – Adéla Havelková
Adéla Havelková
Bakalářská práce
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Chicken talons as an untraditional raw-material for preparing gelatins and hydrolysates
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou želatiny/hydrolyzátů z kuřecích běháků jakožto vedlejšího produktu drůbežáren. V teoretické části jsou popsány odpady vznikající při zpracování drůbeže, využití bílkovinných odpadů potravinářského průmyslu při zpracování drůbeže a hydrolyzáty kolagenu. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpra-cování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických …víceAbstract:
This thesis deals with preparation of gelatin/hydrolysates from chicken talons which are poultry by-products. The theoretical part describes by-products arising from poultry pro-cessing, utilization of protein by-products of food industry and collagen hydrolysates. The practical part is focused on treatment of chicken talons; the effect of selected technological conditions on the extraction process …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zveřejnit od: 4. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Havelková, Adéla. Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Příprava potravinářských želatin z kuřecího kolagenu
Adéla Havelková -
Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací
Aneta Prokopová -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Zpracování bílkovinného odpadu z výroby strojně odděleného masa.
Milan Dujka -
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren.
Petra Berčíková -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek