Adéla Havelková

Bakalářská práce

Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů

Chicken talons as an untraditional raw-material for preparing gelatins and hydrolysates
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou želatiny/hydrolyzátů z kuřecích běháků jakožto vedlejšího produktu drůbežáren. V teoretické části jsou popsány odpady vznikající při zpracování drůbeže, využití bílkovinných odpadů potravinářského průmyslu při zpracování drůbeže a hydrolyzáty kolagenu. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpra-cování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických …více
Abstract:
This thesis deals with preparation of gelatin/hydrolysates from chicken talons which are poultry by-products. The theoretical part describes by-products arising from poultry pro-cessing, utilization of protein by-products of food industry and collagen hydrolysates. The practical part is focused on treatment of chicken talons; the effect of selected technological conditions on the extraction process …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zveřejnit od: 4. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Havelková, Adéla. Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin