Hodnocení senzorické jakosti mléčných produktů instrumentální a senzorickou analýzou – Veronika BLÁHOVÁ
Veronika BLÁHOVÁ
Bakalářská práce
Hodnocení senzorické jakosti mléčných produktů instrumentální a senzorickou analýzou
Evaluation of sensory quality of milk products by instrumental and sensory analysis
Anotace:
Senzorická jakost mléka a mléčných výrobků je v dnešní době kvalitních produktů velmi důležitým hodnocením a patří mezi ty nejstarší. Součástí analýzy je hodnocení barvy, vůně a chuti, textury. Bylo provedeno porovnání senzorické a instrumentální analýzy mléčných výrobků. Na základě zjištěných dat bylo vyhodnoceno, že senzorická analýza je stále nepostradatelnou součástí a zatím nebyl vyvinut přístroj …víceAbstract:
Sensory quality of dairy products is nowadays a very important product quality evaluation and is among the oldest. The analysis comprises the evaluation of color, aroma and flavor, texture. A comparison of sensory and instrumental analysis of milk products was made. Based on the obtained data it was evaluated that the sensory analysis is still an indispensable part and a device that could replace human …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2014
Zveřejnit od: 11. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BLÁHOVÁ, Veronika. \textit{Hodnocení senzorické jakosti mléčných produktů instrumentální a senzorickou analýzou}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/fier25/.
Jak správně citovat práci
BLÁHOVÁ, Veronika. Hodnocení senzorické jakosti mléčných produktů instrumentální a senzorickou analýzou. Č. Bud., 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělské biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení organoleptických vlastností u vybraných mléčných produktů pomocí instrumentální a senzorické analýzy
Veronika BLÁHOVÁ -
Statistická analýza trhu s mlékem a mléčnými výrobky
Zuzana Pražáková -
Statistická analýza trhu s mlékem a mléčnými výrobky
Hana Skalová -
Analýza proteinového profilu u vybraných mléčných výrobků
Ludmila Marcoňová -
Analýza trhu rostlinných alternativ mléčných výrobků
Martina Vybíralová -
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě mléka a mléčných výrobků
Liliya Kavka -
Možnosti zpracování kozího mléka na mléčné výrobky
Martin Novotný -
Analýza přítomonsti probiotických baktérií v mléčných potravinových výrobcích pomocí techniky PCR
Vladimíra Krempaská
Název
Vložil
Vloženo
Práva