Využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavících solí v tavených sýrech – Bc. Natália KOSIBOVÁ
Bc. Natália KOSIBOVÁ
Master's thesis
Využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavících solí v tavených sýrech
Using of carboxylic acid as substitution as emulsifying salts in processed cheese
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda je možné vyrobit tavené sýry bez přídavku tavicích solí. Jako náhrada tavicích solí byli použity dikarboxylové kyseliny a soli dikarboxylových kyselin v různých koncentracích. Utavené vzorky byly taveny v laboratorních podmínkách, poté uloženy v chladu a následně senzoricky zhodnoceny. U senzorického hodnocení byla hodnocena homogenita, konzistence a vzhled vzorků …viacAbstract:
Aim of the diploma work was to find out whether it is possible to produce processed cheese without smelting salts additives. As smelting salts substitutes were used dicarboxyl acids and salts of dicarboxyl acids in various acidities. Smelted samples were processed in laboratory conditions, then stored in a cold place and finally sensorially evaluated. In case of sensorial evaluation there was evaluated …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zverejniť od: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12804
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOSIBOVÁ, Natália. Využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavících solí v tavených sýrech. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Příprava bis(1-adamantyl)imidazoliových solí s anionty dikarboxylových kyselin
Andrea ČABLOVÁ -
Studium tavených sýrů vyrobených bez použití tradičních tavicích solí fosforečnanového a citranového typu
Kristýna HLADKÁ -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vliv zralosti Čedaru a skladby tavících solí na konzistenci tavených sýrů
Petr ŽÍLA -
Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí
Jolana Dostálová -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl