Igor Mašlanka
Bakalářská práce
Srvátka vo výžive športovcov
Syrovátka ve výživě sportovců
Anotace:
Syrovátka má poměrně velké využití v potravinářském průmyslu. Tato bakalářská práce se zabývá její složením, způsobem zpracování a v neposlední řadě se zaměřuje na výrobu syrovátkových nápojů, které se v široké škále využívají ve výživě sportovců, ale i běžných sportujících lidí.Syrovátková bílkovina, patří mezi nejkvalitnější zdroje bílkovin, protože má vysoký obsah esenciálních aminokyselin a aminokyselin …víceAbstract:
Whey has a relatively large use in the food industry. This bachelor thesis deals with its composition, way of processing and last but not least it focuses on the production of whey protein shakes, which are widely used in the nutrition of athletes, but also in the nutrition of ordinary sports people. Whey is one of the best sources of protein because it has a high content of essential amino acids …víceAbstract:
Srvátka má pomerne veľké využitie v potravinárskom priemysle. Táto bakalárska práca sa zaoberá jej zložením, spôsobom spracovania a v neposlednom rade sa zameriava na výrobu srvátkových nápojov, ktoré sa v širokej škále využívajú vo výžive športovcov, ale aj bežných športujúcich ľudí. Srvátková bielkovina, patrí medzi najkvalitnejšie zdroje bielkovín, pretože má vysoký obsah esenciálnych aminokyselín …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin