Adéla ZÁVODNÁ

Bachelor's thesis

Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu

Natural toxic substances in food of plant origin
Abstract:
Přírodní toxické látky se vyskytují ve mnoha potravinách, které člověk konzumuje. Proto se bakalářská práce zabývá povědomím o přírodních toxických látkách v potravinách rostlinného původu a předcházení styku s nimi. Teoretická část se zaměřuje na definování základních pojmů z oblasti toxikologie a poté směřuje k rozdělení zmíněných látek na toxiny a potravinové nesnášenlivosti. U toxinů se zaobírá …more
Abstract:
Natural toxic substances are found in many foods that a human consumes. Therefore, the bachelor's thesis deals with the awareness of natural toxic substances in foods of plant origin and the prevention of contact with them. The theoretical part focuses on defining basic concepts from the field of toxicology and then aims to divide the mentioned substances into toxins and food intolerances. In toxins …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Date of defence: 13. 6. 2023
  • Supervisor: Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ZÁVODNÁ, Adéla. Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta