Příprava lektinu PSL2 z hrachu setého (Pisum sativum) – Bc. Helena Vondrová
Bc. Helena Vondrová
Master's thesis
Příprava lektinu PSL2 z hrachu setého (Pisum sativum)
Preparation of lectin PSL2 from Pisum sativum
Abstract:
This thesis is focused on the production optimization and purification of the hypothetical PSL2 lectin and subsequent structural - functional studies. Lectins are proteins reversibly binding carbohydrates. Among other things, they are characterized by the fact that they are able to agglutinate erythrocytes. They are present across animal, plant, fungal and bacterial organisms, including protozoa. Thanks …viacAbstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na optimalizaci produkce a purifikace hypotetického lektinu PSL2 a na jeho následné strukturně - funkční studie. Lektiny jsou proteiny reverzibilně vázající sacharidy. Mimo jiné se vyznačují i tím, že jsou schopny aglutinovat erytrocyty. Vyskytují se napříč živočišnou, rostlinnou, houbovou a bakteriální říší, včetně prvoků. Díky rozsáhlému výskytu a variabilitě funkcí …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/jikor/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2016
- Vedúci: prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Biochemistry / Analytical Biochemistry