Výroba a charakterizace plísňových sýrů – Daniela Kovářová
Daniela Kovářová
Bachelor's thesis
Výroba a charakterizace plísňových sýrů
Production and characterisation of mould cheeses
Anotácia:
Tato práce je zaměřena na plísňové sýry. Jsou zde uvedeny a specifikovány druhy plísňových sýrů a kultury, které se při výrobě používají. Dále jsou uvedeny technologické postupy výroby plísňových sýrů. Jsou zde popsané procesy v průběhu zrání. Pozornost je věnována benefitům, ale i možnému riziku konzumace plísňových sýrů.Abstract:
This work is focused on mold cheeses. The types of mold cheeses and cultures used in production are listed and specified here. Technological procedures for the production of mold cheeses are also presented. The processes during ripening are described here. Attention is paid to the benefits, but also to the possible risk of consuming moldy cheeses.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2024
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kovářová, Daniela. Výroba a charakterizace plísňových sýrů. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby plísňových sýrů
Lukáš Navrátil -
Biochemie a technologie sýrů s modrou plísní
Pavlína Koláčková