Aristologie - Jídlo jako kulturní fenomén – Bc. Kateřina ŠVANDOVÁ
Bc. Kateřina ŠVANDOVÁ
Diplomová práce
Aristologie - Jídlo jako kulturní fenomén
Aristology - Food as a Cultural Phenomenon
Anotace:
Diplomová práce se zaměřuje na zásadní momenty ve vývoji jídla, zejména na interpretaci podstatných rozdílů v jeho pojímání, a to jak napříč celou naší historií, tak také v současné době. Práce se snaží ukázat, že jídlo od určitého historického okamžiku není pouze životně nezbytnou složkou lidského života, ale slouží jako prostředek určitého kulturně-společenského aktu a zasahuje do sociálních rovin …víceAbstract:
The diploma thesis focuses on the fundamental moments in the development of food, especially on the interpretation of significant differences in the understanding of food, both throughout our history and at present. The work tries to approach that food from a one historical moment is not only a neccesary part of human life, but it serves as a means of a certain cultural and social act and interferes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. PhDr. Bohumil Jiroušek, Dr.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠVANDOVÁ, Kateřina. Aristologie - Jídlo jako kulturní fenomén. Č. Budějovice, 2020. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Filozofická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Humanitní studia / Kulturální studia
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva