Bc. Dana Krejčová

Bachelor's thesis

Náhradní sladidla v potravinách

Artificial sweeteners in foodstuffs
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá náhradními sladidly používanými v potravinářství. V první části je uvedena charakteristika a členění náhradních sladidel. V této části jsou charakterizována následující sladidla: aspartam, acesulfam K, sukralóza, sacharin, cyklamát, thaumatin a steviosid. Ve druhé části práce jsou uvedeny a rozebrány metody stanovení náhradních sladidel v potravinách a nápojích. Jedná …more
Abstract:
This thesis deals with the sweeteners used in food industry. The first part is focused on the characterization and division of the sweeteners. In this section are characterized the following sweeteners: aspartame, acesulfame K, sucralose, saccharin, cyclamate, and thaumatin and steviosid. In the second part of the thesis are presented and discussed methods of the determination of the sweeteners in …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 6. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 9. 2010
  • Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Krejčová, Dana. Náhradní sladidla v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.