Bc. Dana Krejčová

Bachelor's thesis

Náhradní sladidla v potravinách

Artificial sweeteners in foodstuffs
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá náhradními sladidly používanými v potravinářství. V první části je uvedena charakteristika a členění náhradních sladidel. V této části jsou charakterizována následující sladidla: aspartam, acesulfam K, sukralóza, sacharin, cyklamát, thaumatin a steviosid. Ve druhé části práce jsou uvedeny a rozebrány metody stanovení náhradních sladidel v potravinách a nápojích. Jedná …viac
Abstract:
This thesis deals with the sweeteners used in food industry. The first part is focused on the characterization and division of the sweeteners. In this section are characterized the following sweeteners: aspartame, acesulfame K, sucralose, saccharin, cyclamate, and thaumatin and steviosid. In the second part of the thesis are presented and discussed methods of the determination of the sweeteners in …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
  • Vedúci: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Krejčová, Dana. Náhradní sladidla v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.