Andrea BEDNAŘÍKOVÁ

Bakalářská práce

Konzervační přísady v kosmetice

Preservatives in Cosmetics
Anotace:
Práce se zabývá problematikou konzervace kosmetických přípravků. Nejprve jsou charakterizovány druhy mikroorganizmů kontaminující kosmetické prostředky, dále příčiny mikrobiální kontaminace a také možnosti konzervace kosmetických přípravků. Cílem práce bylo prověřit účinnost komerčních konzervačních přísad Versatil, tedy jejich schopnost zajistit bezpečnost a stabilitu při kontaminaci grampozitivními …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with preservation of cosmetic products. At first, microbial species contaminating cosmetic products are characterised, then the sources of microbial contamination and the possibilities of cosmetic products preservation are reviewed. The aim of the thesis was to evaluate the efficiency of commercial preservatives Versatil by examining their ability to provide sufficient safety …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2013
Zveřejnit od: 24. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BEDNAŘÍKOVÁ, Andrea. Konzervační přísady v kosmetice. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 24. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů