Využití zlepšujících přípravků v gastronomii – Nikola BUDÍNKOVÁ
Nikola BUDÍNKOVÁ
Bakalářská práce
Využití zlepšujících přípravků v gastronomii
Usage of improving preparations in gastronomy
Anotace:
Tato Bakalářská práce je zaměřena teoreticky na gastronomii a využití zlepšujících pří-pravků. Ohledně gastronomie, je zde definována jak česká a světová, tak i speciální a to molekulární gastronomie. Dále jsou zde popsány zlepšující přípravky jejich využití a cha-rakteristika. Poté popis a druhy jednotlivých zlepšujících přípravků, jako jsou oxidační a redukční látky, emulgátory, stabilizátory, kypřící …víceAbstract:
This baccalaureate work is bent abstractedly on gastronomy and usage improving prepara-tions. As to gastronomy, is defined as the Czech and world, as well as special and molecu-lar gastronomy. There are also described their use of improvers and characteristics. After a description of each species and improving products, such as oxidizing and reducing agents, emulsifiers, stabilizers, raising agents …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22677
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BUDÍNKOVÁ, Nikola. Využití zlepšujících přípravků v gastronomii. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Bavorská gastronomie
Šebela Šebela -
Molekulární gastronomie
Filip Jung -
Genderová rovnost v oboru gastronomie
Kateřina Sentenská -
Fenomén jihoamerické gastronomie v Praze
Eva Magda -
Gastronomie Ruska a bývalého SSSR v Praze
Iuliana Zashikhina -
Rybářské eventy ve světle gastronomie a cestovního ruchu
Zuzana Nešetřilová -
Italská gastronomie v České republice
Tereza Hronová -
Veganská a vegetariánská gastronomie v Praze
Romana Míková