Michaela Matušková

Bachelor's thesis

Fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin a jejich analytické stanovení

Physiological effects of branched chain amino acids and their analytical determination
Anotácia:
Tato bakalářská práce je psána formou literární rešerše se zaměřením na stanovení aminokyselin s rozvětveným řetězcem. Nejprve je popsána struktura, vlastnosti a dělení aminokyselin. Poté jsou diskutovány fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin nejen ve sportu a je popsán jejich metabolismus. Dále se bakalářská práce věnuje analytickému stanovení aminokyselin pomocí HPLC v systémech s obrácenými …viac
Abstract:
This bachelor thesis is written as a literature research with focusing on the determination of branched-chain amino acids. First, the structure, properties and division of amino acids are described. Then, the physiological effects of branched-chain amino acids are discussed not only in sport and their metabolism is described. Further, the bachelor thesis is devoted to the analytical determination of …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 7. 2019
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Matušková, Michaela. Fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin a jejich analytické stanovení. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs