Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii – Zlata ŠVECOVÁ
Zlata ŠVECOVÁ
Bakalářská práce
Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii
Buckwheat as bioprodukt, and its use in gastronomy.
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na dříve běžně pěstovanou a konzumovanou plodinu, kterou je pohanka. Tato pseudocereálie bude v práci popisována jako bioprodukt, který je v současné době opět na vzestupu, ať už po stránce zemědělské, tak i gastronomické. Popis pohanky bude zaměřen nejen na její botanické vlastnosti, ale i na obsah látek, které jsou v ní v nemalé míře obsaženy. V praktické části budou …víceAbstract:
Bachelor thesis focuses on the previously widely grown and consumed crops, the buckwheat. This pseudocereal will work described as organic products, which is currently on the rise again, either in terms of agriculture, as well as gastronomic. Description buckwheat will focus not only on its botanical characteristics, but also the content of sub-stances that are in it, in no small measure included. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
16262
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠVECOVÁ, Zlata. Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Pohanka v potravinářských technologiích
Marie Bazalová