Denisa Debnárová

Bakalářská práce

Zastúpenie izoflavónov v konvenčnej a rastlinnej strave, ich nutričný význam

Zastoupení izoflavonů v konvenční a rostlinné stravě, jejich nutriční význam
Anotace:
Moje bakalářská práce je vypracovaná na téma Zastoupení izoflavonů v konvenční a rostlinné stravě a nutričního významu těchto sloučenin. V této práci jsou obecně uvedeny pozitivní účinky polyfenolových sloučenin na lidský organizmus, doplněné samostatně o pozitivní účinky izoflavonů. Tyto účinky jsou rozdělené do skupin podle místa nebo významu účinku. Dále se v práci nachází tabulky s podrobnými informacemi …více
Abstract:
My bachelor´s thesis is elaborated on the topic entitled „Representation of Isoflavones in conventional and vegetable diet and nutritional importance of these compounds“. In this thesis, the positive effects of polyphenol compounds on the human organism are presented in general, supplemented with the positive effects of isoflavones stated separately. These effects are divided into categories according …více
Abstract:
Moja bakalárska práca je vypracovaná na tému Zastúpenia izoflavónov v konvenčnej a rastlinnej strave a nutričného významu týchto zlúčenín. V tejto práci sú uvedené pozitívne účinky polyfenolových zlúčenín na ľudský organizmus všeobecne, doplnené o pozitívne účinky izoflavónov samostatne. Tieto účinky sú rozdelené do kategórií podľa miesta alebo významu účinku. Ďalej sa v práci nachádzajú tabuľky s …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Dalibor Húska, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin