Monika Sekaninová
Diplomová práce
Studium stability kurkuminu
Study of curcumin stability
Anotace:
Potravinářská barviva jsou v dnešní době používána ve většině výrobků. V posledních letech začínají převažovat barviva přírodní, mezi něž patří také kurkumin. Ten se získává z oddenku kurkumy dlouhé (Curcuma longa L.), kde ho doprovází demethoxykurkumin a bisdemethoxykurkumin. Tyto tři látky se nazývají kurkuminoidy a mají žlutou barvu. Můžeme je najít v mnoha výrobcích, jako jsou cukrovinky, mléčné …víceAbstract:
Food colours are nowadays used in most products. Natural colours, to whom curcumin belongs, are starting to predominate these days. Curcumin is obtained from rhizomes of turmeric (Curcuma longa L.), where it is accompanied by demethoxycurcumin and bisdemethoxycurcumin. These three compounds are called curcuminoids and have yellow colour. They can be found in many products, like sweets, dairy products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva