Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů – Bc. Martina Pokorná
Bc. Martina Pokorná
Master's thesis
Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů
The inclusion colored wheat Skorpion into ratio of broilers
Abstract:
V diplomové práci byl sledován vliv zkrmování barevné pšenice odrůdy Skorpion s modrým zabarvením zrna na jatečnou užitkovost a antioxidační aktivitu u brojlerových kuřat. Vytvořenou krmnou směsí jsme krmili hybrida Ross 308 samčího pohlaví. Před začátkem pokusu jsme brojlerová kuřata rozdělili do hmotnostně vyrovnaných skupin. Každý týden se provádělo vážení jednotlivých kusů zvířat. Veškerá data …moreAbstract:
The effect of the feeding of blue-coloured wheat Skorpion on the carcass performance and antioxidant activity of broiler chickens was studied. Crafted feed mixture was used to fed male chicken hybrid Ross 308. Before the start of the experiment we have divided the broiler chickens to a weight-balanced groups. Each week was weighting individual animals. All of the data, and the changes was recorded …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Mgr. Eva Mrkvicová, Ph.D.
- Reader: Ludmila Křížová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Animal Breeding / Animal Nutrition
Theses on a related topic
-
Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem
Martin Helis -
Zařazení pšenice s modrým zabarvením aleuronové vrstvy do krmné dávky brojlerů
Andrea Roztočilová -
Vliv zkrmování pšenice s modrým aleuronem na krevní parametry u laboratorních potkanů
Martina Fajkusová -
Anthokyany pšenic s barevným zrnem
Marie Eliášová -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna
Barbora Burešová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Aplikace molekulárních markerů u pšenice s nestandardním zbarvením obilky
Matěj Pospiš
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights