Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů – Bc. Martina Pokorná
Bc. Martina Pokorná
Diplomová práce
Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů
The inclusion colored wheat Skorpion into ratio of broilers
Anotace:
V diplomové práci byl sledován vliv zkrmování barevné pšenice odrůdy Skorpion s modrým zabarvením zrna na jatečnou užitkovost a antioxidační aktivitu u brojlerových kuřat. Vytvořenou krmnou směsí jsme krmili hybrida Ross 308 samčího pohlaví. Před začátkem pokusu jsme brojlerová kuřata rozdělili do hmotnostně vyrovnaných skupin. Každý týden se provádělo vážení jednotlivých kusů zvířat. Veškerá data …víceAbstract:
The effect of the feeding of blue-coloured wheat Skorpion on the carcass performance and antioxidant activity of broiler chickens was studied. Crafted feed mixture was used to fed male chicken hybrid Ross 308. Before the start of the experiment we have divided the broiler chickens to a weight-balanced groups. Each week was weighting individual animals. All of the data, and the changes was recorded …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Mgr. Eva Mrkvicová, Ph.D.
- Oponent: Ludmila Křížová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Krmivářství
Práce na příbuzné téma
-
Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem
Martin Helis -
Zařazení pšenice s modrým zabarvením aleuronové vrstvy do krmné dávky brojlerů
Andrea Roztočilová -
Vliv zkrmování pšenice s modrým aleuronem na krevní parametry u laboratorních potkanů
Martina Fajkusová -
Anthokyany pšenic s barevným zrnem
Marie Eliášová -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna
Barbora Burešová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Aplikace molekulárních markerů u pšenice s nestandardním zbarvením obilky
Matěj Pospiš
Název
Vložil
Vloženo
Práva