Metody identifikace \kur{"Arcobacter-like"} mikroorganismů – Bc. Leona Hofmeisterová
Bc. Leona Hofmeisterová
Master's thesis
Metody identifikace \kur{"Arcobacter-like"} mikroorganismů
Methods for identification of \kur{"Arcobacter-like"} microorganisms
Abstract:
Diplomová práce se zabývá patogenními bakteriemi Arcobacter spp. a jejich identifikací. Teoretická část shrnuje informace o tomto bakteriálním rodu, o jeho charakteristických vlastnostech, výskytu, patogenitě a faktorech virulence. Dále jsou zde obsaženy kapitoly o kultivačních metodách a molekulárně-biologických metodách identifikace. Cílem experimentální části práce bylo identifikovat sbírkové kmeny …moreAbstract:
The master thesis deals with pathogenic bacteria Arcobacter spp. and their identification. The theoretical part summarizes information about this bacterial genus, about its characteristics, occurrence, pathogenicity and virulence factors. There are also chapters about cultivation method and molecular-biological methods of identification. The aim of the experimental part of the study was to identify …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. David Šilha, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HOFMEISTEROVÁ, Leona. \textit{Metody identifikace $\backslash$kur$\{$''Arcobacter-like''$\}$ mikroorganismů}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/fx95b3/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hofmeisterová, Leona. Metody identifikace \kur{"Arcobacter-like"} mikroorganismů. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.