Metody identifikace \kur{"Arcobacter-like"} mikroorganismů – Bc. Leona Hofmeisterová
Bc. Leona Hofmeisterová
Master's thesis
Metody identifikace \kur{"Arcobacter-like"} mikroorganismů
Methods for identification of \kur{"Arcobacter-like"} microorganisms
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá patogenními bakteriemi Arcobacter spp. a jejich identifikací. Teoretická část shrnuje informace o tomto bakteriálním rodu, o jeho charakteristických vlastnostech, výskytu, patogenitě a faktorech virulence. Dále jsou zde obsaženy kapitoly o kultivačních metodách a molekulárně-biologických metodách identifikace. Cílem experimentální části práce bylo identifikovat sbírkové kmeny …viacAbstract:
The master thesis deals with pathogenic bacteria Arcobacter spp. and their identification. The theoretical part summarizes information about this bacterial genus, about its characteristics, occurrence, pathogenicity and virulence factors. There are also chapters about cultivation method and molecular-biological methods of identification. The aim of the experimental part of the study was to identify …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. David Šilha, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HOFMEISTEROVÁ, Leona. \textit{Metody identifikace $\backslash$kur$\{$''Arcobacter-like''$\}$ mikroorganismů}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/fx95b3/.
Jak správně citovat práci
Hofmeisterová, Leona. Metody identifikace \kur{"Arcobacter-like"} mikroorganismů. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.