Studium antioxidačních komponent u extraktů z hroznových semen – Bc. Lucie Popluhárová
Bc. Lucie Popluhárová
Master's thesis
Studium antioxidačních komponent u extraktů z hroznových semen
Study of Antioxidant Components in Grape Seed Extracts
Abstract:
V této práci byl optimalizován proces extrakce hroznových semen (Vitis vinifera L.). Tato optimalizace probíhala za využití odrůdy Cerason. Byly sledovány tyto parametry: poměr matrice vůči ethanolu 1:05, 1:10 a 1:15, koncentrace ethanolu 25, 50 a 75 % obj. a délka macerace 72, 168 a 240 hodin. Bylo tedy vytvořeno 27 variant, u kterých byla po uplynutí macerace stanovena antioxidační aktivita metodami …moreAbstract:
The process of grape seed extraction (Vitis vinifera L.) has been optimized in this work. This optimization was carried out using the Cerason variety. The following parameters were monitored: matrix to ethanol ratios of 1:05, 1:10 and 1:15, ethanol concentration 25, 50 and 75% vol., and maceration lengths 72, 168 and 240 hours. Thus, 27 variants were developed for which the antioxidant activity was …moreThesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2018
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Pavel Híc, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Accessibility: Na základě směrnice č. 3/2017 o zveřejňování vysokoškolských prací žádám o odložení zveřejnění mé závěrečné práce "Studium antioxidačních komponent u extraktů z hroznových semen". Důvodem je použití pasáží v kapitolách "Materiál a metodika" a "Výsledky" pro aplikační výstup Užitný vzor. According to Directive no. 3/2017 on the publication of theses, I request the postponement of the publication of my final thesis "Study of Antioxidant Components for Grape Seed Extracts". The reason is the use of passages in chapters "Material and Methodology" and "Results" for Application Output Utility Pattern.
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková