Romana MACHOVSKÁ

Bachelor's thesis

Potravinové alergie z obilovin

The food allergies from cereals
Anotácia:
Práce se zabývá problematikou alergie na obiloviny. Jsou shrnuty základní poznatky obilo-vin, jejich mlynářského a pekárenského zpracování a výroba těstovin. V práci je věnována pozornost základní nemoci celiakie, její projevy a diagnostika. Je popsáno léčení celiakie, které se zabývá povolenými a nepovolenými výrobky do stravy a to je jedině bezlepkovou dietou.
Abstract:
This work is concerned with problematic of allergy to cereals. Basic findings are resumed of cereals of their mill and bakery processing and pasta production. Attention is paid to co-eliac disease in this work. It's symptoms and diagnostic. It is described healing of coeliac disease which is concerned with allowed and disallowed diet products. It is only non-aleurone diet.
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zverejniť od: 28. 5. 2009
Identifikátor: 12784

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2009
  • Vedúci: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MACHOVSKÁ, Romana. Potravinové alergie z obilovin. Uherské Hradiště, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Práce na příbuzné téma