Romana MACHOVSKÁ
Bachelor's thesis
Potravinové alergie z obilovin
The food allergies from cereals
Abstract:
Práce se zabývá problematikou alergie na obiloviny. Jsou shrnuty základní poznatky obilo-vin, jejich mlynářského a pekárenského zpracování a výroba těstovin. V práci je věnována pozornost základní nemoci celiakie, její projevy a diagnostika. Je popsáno léčení celiakie, které se zabývá povolenými a nepovolenými výrobky do stravy a to je jedině bezlepkovou dietou.Abstract:
This work is concerned with problematic of allergy to cereals. Basic findings are resumed of cereals of their mill and bakery processing and pasta production. Attention is paid to co-eliac disease in this work. It's symptoms and diagnostic. It is described healing of coeliac disease which is concerned with allowed and disallowed diet products. It is only non-aleurone diet.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 5. 2009
Accessible from:: 28. 5. 2009
Identifier:
12784
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MACHOVSKÁ, Romana. Potravinové alergie z obilovin. Uherské Hradiště, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Eva Badinková