Bc. Eva SALVETOVÁ
Bachelor's thesis
Možnosti stanovení vitaminu D metodou HPLC
Possibilities of determination of vitamin D by HPLC
Abstract:
Tato práce je zaměřena na způsob stanovení vitaminu D pomocí HPLC. V první části je popsán mechanismus vzniku tohoto lipofilního vitaminu a jeho fyziologie. Další část zpracovává princip metody HPLC. Třetí část je pak zaměřena na využití této metody při stanovení vitaminu D v konkrétních surovinách či potravinách. Význam vitaminu D spočívá v účasti při vstřebávání vápníku a fosfátu ze střeva a přispívá …moreAbstract:
The aim of this thesis is focused on method of determination of vitamin D by HPLC. In the first part mechanism of origin this liposoluble vitamin and its physiology is described. Next part describes principle of HPLC method. The third part is focused on using this method in determination of vitamin D in raw materials or foods. The importance of vitamin D consists in attendance in absorption of calcium …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier:
7756
Thesis defence
- Date of defence: 17. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SALVETOVÁ, Eva. Možnosti stanovení vitaminu D metodou HPLC. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Význam stanovení vitaminu D
Veronika Márová -
Stanovení vitaminu D a základní rozbor syrového mléka.
Ludmila Linhartová -
Porovnání imunoanalytických metod a chromatografického stanovení 25-hydroxyvitaminu D v privátní laboratoři
Kateřina ANDELOVÁ -
Analýza lipofilních vitamínů pomocí HPLC
Zuzana Forstová