Jiří Pečinka

Diplomová práce

Restaurování oltářního obrazu sv. Barbory na plátně z kostela sv. Jana Křtitele v Radomyšli a historické a současné metody scelování trhlin plátěných podložek závěsných obrazů se zaměřením na metodu "bridging"

Restoration of the altarpiece oil painting of st. Barbara on canvas from the church of st. John the Baptist in Radomyšl and historical and contemporary methods of tear mending in canvas support of easel paintings with a focus on the "bridging" method
Anotace:
Diplomová práce v první části představuje komplexní restaurátorský zásah včetně podrobných průzkumů na oltářním obrazu sv. Barbory z kostela sv. Jana Křtitele v Radomyšli. Jedná se o olejomalbu na lněném plátně od Františka Julia Luxe z poloviny 18. století. Druhá část diplomové práce se věnuje historickým a současným metodám scelování trhlin v plátně malířských děl. Shromažďuje informace o vývoji …více
Abstract:
The practical part of this diploma thesis presents a comprehensive conservation intervention, including detailed surveys of the altarpiece of St. Barbara from the church of St. John the Baptist in Radomyšl. It is an oil painting on linen canvas by František Julius Lux from the middle of the 18th century. The theoretical part deals with historical and contemporary methods of tear mending in canvas support …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 8. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. art. Luboš Machačko, Art.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Pečinka, Jiří. Restaurování oltářního obrazu sv. Barbory na plátně z kostela sv. Jana Křtitele v Radomyšli a historické a současné metody scelování trhlin plátěných podložek závěsných obrazů se zaměřením na metodu "bridging". Litomyšl, 2022. diplomová práce (MgA.). Univerzita Pardubice. Fakulta restaurování

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta restaurování