Bc. Zdeněk Rak

Bakalářská práce

Možnosti využití metody QuEChERS v analýze potravin

Utilization of QuEChERS method in food analysis
Anotace:
Práce se zabývá nově používanou metodou k úpravě vzorku před analýzou zvanou QuEChERS. Dále je zde uvedeno, pro které analyty a matrice se nejčastěji využívá, historie a podstata metody. Hlavní zaměření práce je na využití metody QuEChERS v analýze potravin a popis konkrétních podmínek při aplikaci pro přípravu vzorku před analýzou pesticidů i jiných skupin analytů. Nakonec jsou shrnuty přednosti a …více
Abstract:
This work deals with a new method used for preparation of a sample called QuEChERS. Further, it specifies for which analytes and matrices is the method most commonly used, history and principle of the method. The main focus is on use of QuEChERS method in food analysis and description of the specific conditions when it is applied for sample preparation prior to the analysis of pesticides and other …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 7. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 8. 2014
  • Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Rak, Zdeněk. Možnosti využití metody QuEChERS v analýze potravin. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická