Bc. Kateřina Křivánková

Master's thesis

Kvalita merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek

“Quality of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) in terms of its components”
Abstract:
Diplomová práce „Kvalita merlíku chilského-quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek“ se zabývá složením semen merlíku chilského a stanovením vybraných obsahových látek. Dále jsou v práci uvedeny základní informace o quinoi a její pozitivní účinky na zdraví.Quinoa je díky svému vynikajícímu složení velmi zdravou a hodnotnou potravinou, obsahuje zejména velké množství bílkovin, …more
Abstract:
Diploma thesis “Quality of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) in terms of its compo-nents” is focused on ingredients of Quinoa seeds and determination of selected compo-nents. The thesis also provides basic information about Quinoa and its positive impact on health.Quinoa is very healthy and valuable food thanks to its excellent composition. In particu-lar, it contains high amount of proteins with ideal …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Reader: Karolína Benešová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic