Kvalita merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek – Bc. Kateřina Křivánková
Bc. Kateřina Křivánková
Master's thesis
Kvalita merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek
“Quality of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) in terms of its components”
Anotácia:
Diplomová práce „Kvalita merlíku chilského-quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek“ se zabývá složením semen merlíku chilského a stanovením vybraných obsahových látek. Dále jsou v práci uvedeny základní informace o quinoi a její pozitivní účinky na zdraví.Quinoa je díky svému vynikajícímu složení velmi zdravou a hodnotnou potravinou, obsahuje zejména velké množství bílkovin, …viacAbstract:
Diploma thesis “Quality of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) in terms of its compo-nents” is focused on ingredients of Quinoa seeds and determination of selected compo-nents. The thesis also provides basic information about Quinoa and its positive impact on health.Quinoa is very healthy and valuable food thanks to its excellent composition. In particu-lar, it contains high amount of proteins with ideal …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Oponent: Karolína Benešová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KŘIVÁNKOVÁ, Kateřina. \textit{Kvalita merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z~hlediska obsahových látek}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/g0e8qd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology