Kvalita merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek – Bc. Kateřina Křivánková
Bc. Kateřina Křivánková
Diplomová práce
Kvalita merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek
“Quality of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) in terms of its components”
Anotace:
Diplomová práce „Kvalita merlíku chilského-quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek“ se zabývá složením semen merlíku chilského a stanovením vybraných obsahových látek. Dále jsou v práci uvedeny základní informace o quinoi a její pozitivní účinky na zdraví.Quinoa je díky svému vynikajícímu složení velmi zdravou a hodnotnou potravinou, obsahuje zejména velké množství bílkovin, …víceAbstract:
Diploma thesis “Quality of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) in terms of its compo-nents” is focused on ingredients of Quinoa seeds and determination of selected compo-nents. The thesis also provides basic information about Quinoa and its positive impact on health.Quinoa is very healthy and valuable food thanks to its excellent composition. In particu-lar, it contains high amount of proteins with ideal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Oponent: Karolína Benešová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KŘIVÁNKOVÁ, Kateřina. \textit{Kvalita merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z~hlediska obsahových látek}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/g0e8qd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin