Žaneta MARXOVÁ
Bakalářská práce
Maillardova reakce
Maillard reaction
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na popis Maillardovy reakce, její využití v potravinářství. Bakalářská práce obsahuje popis aminokyselin, sacharidů, bílkovin a jejich reakce. Maillardova reakce je reakce neenzymového hnědnutí, je jedna z nejvýznamnějších reakcí probíhajících během skladování a zpracování potravin. Je to reakce redukujících sacharidů s aminosloučeninami. V průběhu reakce vzniká řada velmi …víceAbstract:
This thesis deals with Maillard reaction in food-processing industry. The thesis contains a description of amino acids, carbohydrates, proteins and their reactions. Maillard reaction is the reaction of nonenzymatic browning. It is one of the most significant reactions in storage and food processing. The principal of this reaction is reducing carbohydrate with amino compounds. During the reaction is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2011
Identifikátor:
21896
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ignác Hoza, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MARXOVÁ, Žaneta. Maillardova reakce. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová