Žaneta MARXOVÁ

Bakalářská práce

Maillardova reakce

Maillard reaction
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na popis Maillardovy reakce, její využití v potravinářství. Bakalářská práce obsahuje popis aminokyselin, sacharidů, bílkovin a jejich reakce. Maillardova reakce je reakce neenzymového hnědnutí, je jedna z nejvýznamnějších reakcí probíhajících během skladování a zpracování potravin. Je to reakce redukujících sacharidů s aminosloučeninami. V průběhu reakce vzniká řada velmi …více
Abstract:
This thesis deals with Maillard reaction in food-processing industry. The thesis contains a description of amino acids, carbohydrates, proteins and their reactions. Maillard reaction is the reaction of nonenzymatic browning. It is one of the most significant reactions in storage and food processing. The principal of this reaction is reducing carbohydrate with amino compounds. During the reaction is …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2011
Identifikátor: 21896

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Ignác Hoza, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MARXOVÁ, Žaneta. Maillardova reakce. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii

Práce na příbuzné téma